top of page
Hoe het ooit begon

Het verhaal van Yongbloed begint bij Bran en Maan. Vrienden sinds de tweede middelbaar (2001), praktisch onafscheidelijk vanaf dat moment en officieel zakenpartners sinds 2012.  De mannen die geloven dat het mogelijk moet zijn om een business op te zetten op basis vertrouwen in 'onze generatie' - en niet (enkel) op basis van diploma's maar op basis van skills.

 

Vanuit die gedachte is Yongbloed geboren. Het creatief netwerk dat fungeert als communicatiebureau. 

Een roedel hongerige creatieven die hun stempel willen drukken op een betekenisvolle manier. 

Met liefde, plezier, de nodige hiphop en een flinke dosis humor. Keepin' it 💯 - yong, hecht en onorthodox.

 

De wapenfeiten variëren van grafische vormgeving en kneiter creatieve concepten tot aan communicatiestrategien en complete rebrandingtrajecten. Aan de basis van dit allemaal ligt de overtuiging dat goede communicatie begint met een uitgesproken identiteit.
 

Einde van een era

 

Met de veelzeggende naam Yongbloed, lijkt 'jong' zijn haast wel een basisvoorwaarde. Bij het oprichten van het bedrijf is dan ook afgesproken: 'We gaan knallen tot we 30 zijn, dat is niet meer jong,.. dan nemen we adempauze en kijken we waar we staan en wat we willen #pinkypromise."

 

Fast forward naar 2019. Ruim 100 klanten, 9 stagiaires en 2 medewerkers verder en het jaar dat Maan 30 wordt. Zeven jaar samenwerken, lief en leed, persoonlijke reflectie en groei komt samen in één (moeilijke) keuze: gaan we verder of niet? 

 

Yongbloed groeide van bromance, naar bijbaan, naar serious business. En als het ons een ding heeft geleerd dan is het wel dat als het goed voelt je ervoor moet gaan. Vertrouwen op elkaar en jezelf. Ook als dat niet allebei hetzelfde is. 

De  conclusie is dan ook simpel: Er komt een einde aan de legende van Bran en Maan, maar het verhaal van Yongbloed gaat verder.

 

S/O naar Don 'Bran' Draper.

 

Maar niet zonder deze serieuze shout-out, dankbetuiging en ode aan de man de mythe en de legende: Bran Martens. Hoewel we natuurlijk nog steeds besties zijn en elkaar wekelijks zien, is verdient Bran een staande ovatie. Dus als je dit leest: sta op en begin te klappen! Handjes op elkaar voor one of the best who ever did it! Yongbloed forever.

 

 

p.s. Lieve lezer, ook een dikke shout out naar jou als je net de hele tekst hebt gelezen. Op zoek naar een collab of een stage? Laat het even weten (wist je trouwens dat je extra punten scoort als je een staande ovatie voor Bran doet en deelt via Instagram @yongbloed #truestory)

bottom of page