Spreken is Zilver, Zwetsen is Goud

Aan dit project hebben gewerkt:

Emmanuel, Brandon

De in de regio welbekende stichting ondersteunt Maastrichtse jongeren bij het realiseren van hun ideeën. CODE043 helpt deze ondernemende geesten op weg door ze te coachen en te voorzien van een kleine financiele injectie. Jongeren met goede ideeën krijgen op die manier een mooie kans om hun eigen stad bruisender te maken. En daarmee slaagt CODE043 weer in haar hoofddoel.


In 2015 mocht de stichting 10 kaarsjes (!) uitblazen. Gewoon een decennium toffe ideeën! Omdat zo’n speciaal jubileumjaar goed gevierd moet worden, heeft CODE043 Yongbloed gevraagd om hun visuele identiteit op te frissen. De projectcoördinatoren Elvira en Claire vonden dat het tijd was voor een wat meer volwassen uiterlijk. U vraagt, wij draaien.

Concept

Van lamp tot kader

Aan de basis van het concept ligt de core purpose van CODE043, namelijk: de ondersteuning (zowel projectmatig als financieel). Zo staat de lamp symbool voor Maastrichtse jongeren met scherpe plannetjes. Het kader verwijst naar de meer begeleidende rol. Door duidelijke afspraken te maken zorgt CODE043 ervoor dat de ideeën ook goed uitgevoerd worden. Dat creëert een veilige ruimte en biedt jongeren zekerheid. Onder het beeldmerk pronkt CODE043. Het stevige fundament onder alle initiatieven.

Robuust

Binnen CODE043 heerst een enthousiaste werkmentaliteit. Ze zetten zich continu voor de volle 100 procent in. Ze zijn van het aanpakken. Beunen. Slepen. Bouwen. En vooral doen. Dit is ook de reden geweest om het uiterlijk van CODE043 wat robuuster te maken. Een tikkeltje industrieel zonder al te veel mee te gaan in de hype.

 

Groen en zwart, de vertrouwde kleuren

Het enige verzoek van de stichting was het behoud van de kleurencombinatie. Dit is dan ook niet veranderd.